Go with the flow | IedereenYoga.com

Go with the flow

In de oude Keltische symboliek en traditie werden de windrichtingen erkend en gebruikt tijdens diverse ceremonies en festivals. In de volgende vijf sessies verkennen we de Aardegroet, gevolgd door de groet aan de vier windrichtingen. Go with the flow, ervaar je lichaam in een continue stroom van bewegingen.

De Aardegroet vindt zijn oorsprong in de Dru Yoga, ook wel de ‘yoga van het hart’ genoemd. Deze serie oefeningen helpt je om te aarden, om te zorgen dat je letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond staat. Het is ook een goede manier om je benen, ruggengraat en torso te verstevigen. Extra...
Op het ritme van de seizoenen en de natuur. We starten de groet aan de vier windrichtingen met het oosten, wat voor een nieuw begin staat. Deze richting brengt je lucht en nodigt je uit om een heldere, kritische geest te ontwikkelen. Namasté.

Benodigdheden: een yogamat, een kompas
Het zuiden brengt je vuur, passie, energie, avontuur en uitdagingen die je uitnodigen om ten volle in het leven te staan. Neem die energie op, van kop tot teen, en geef je over aan de creatieve stroom. Namasté.

Benodigdheden: een yogamat, een kompas
In het westen, waar het element water centraal staat, draait alles om het welzijn van de mens. De energie van deze windrichting nodigt je uit om in een gezonde relatie te staan met anderen. Verbonden, verzorgend, verdraagzaam. Namasté.

Benodigdheden: een yogamat, een kompas
In deze oefening zetten we onze voeten stevig op aarde, het element dat we verkennen in het noorden. Dit is de plek waar we ons verbonden voelen met het geheel. Het noorden brengt je vrede, harmonie, rust en vertrouwen. Daar kan je op bouwen. Geen haast of spoed, hier heerst geduld en eenvoud …...