7 tips om te aarden | IedereenYoga.com

back button

7 tips om te aarden

Waarom is het belangrijk? 

Een goed geaard persoon heeft goed contact met de aarde en staat daardoor letterlijk stevig in zijn schoenen. Behalve het goede contact met de aarde, heeft een geaard persoon ook een goed contact met zijn eigen ervaringen en persoonlijkheid. Hierdoor ben je minder vatbaar voor stress en kan je onvoorziene situaties makkelijker aan. Neem zeker eens een kijkje op iedereenyoga.com bij Go With The Flow, ik begeleid je door alle video’s en samen begroeten we onze mooie Aarde in Prithivi Namaskar of De groet aan de aarde.  

Hoe kan je beter aarden of gronden? 

1. Een goede basishouding
Zet je voeten recht onder je, op schouderbreedte en laat je voeten naar voren wijzen. Buig je knieën lichtjes, zo staan ze niet geblokkeerd. Probeer je kaakspieren los en ontspannen te houden. Voor wie hier moeilijkheden mee heeft, een kleine tip: druk het puntje van je tong licht tegen je bovenste verhemelte, vlak achter je boventanden. 

Wie stevig op zijn voeten staat, haalt kracht uit de aarde in plaats van uit zijn rug. Wie een goede houding ontwikkeld zal minder fysieke klachten hebben zoals gespannenheid. Je uitstraling verandert ook, je straalt meer zelfvertrouwen uit.
Ben je aan het afwassen? Sta je in een wachtrij? Ben je je tanden aan het poetsen? Check even of je in de juiste basishouding staat. Voor je het weet is het een mooie gewoonte.  
 

2. Ademhaling
Een goede ademhaling is cruciaal voor ons. Wie niet ademt, kan niet leven. 
Het is belangrijk dat je diep en rustig vanuit je buik ademt, wie vanuit de borstkas ademt kan snel te weinig zuurstof binnen krijgen. 
Wil je wat meer begeleiding bij het ademen? Kijk dan even naar Op Adem Komen op iedereenyoga.com, ik help je bewuster ademen. 
 

3. Goed slapen
Een goede nachtrust kan wonderen doen, voor iedereen. Wanneer je ’s ochtends uitgerust en helder wakker wordt, voel je je beter en meer gegrond. Het geeft je ook energie om je dag goed te starten en door te brengen. Heerlijk toch! Heb je wat moeilijkheden om in slaap te vallen? Ik geef je 3 yogaoefeningen voor een goede nachtrust.  
 

Ingeborg Yoga Strand

4. Masseren
Jezelf masseren of je laten masseren, het kan zalig zijn. Schenk zeker aandacht aan je voeten tijdens het masseren. Zij zorgen voor het contact met de aarde en dragen heel ons lichaam. Probeer hier zo bewust mogelijk in te zijn. Zelfs wanneer iemand simpelweg zijn hand op je rug of rond je schouders legt, raak je meer gegrond en voel je dat die persoon er voor je is. 
 

5. De natuur
Wandel even door de natuur, ga het bos in of maak een mooie strandwandeling. Wees je bewust van die mooie natuur rond je. Let tijdens een boswandeling ook even op de bomen, zij zijn letterlijk goed geaard. Hun wortels reiken tot diep in de aarde, enkel zo kunnen ze zo hoog groeien. Wees je ook bewust van de stilte die nooit stil is. Je zal direct rustiger worden en meer één worden met de Aarde. 
 

6. Lekker eten
We krijgen zoveel lekkers van de natuur. Eet wat meer voedsel dat uit de aarde komt, aardappelen, asperges, wortels,… Het is allemaal zo lekker én gezond. Probeer ook bewust te eten. Proef de smaak, de textuur en de temperatuur in je mond. Zo kan je extra genieten van je lekkere maaltijd. 
 

7. Kom in het hier en nu
Geef aandacht aan alles wat je doet op het moment. Je wordt er meer geaard van en ook rustiger. Train jezelf om bewust met je aandacht in het moment te blijven, dan ontvouwt de toekomst zich vanzelf op de meest positieve manier. Alles komt wel op zijn tijd.

Neem zeker eens een kijkje op iedereenyoga.com bij Go With The Flow, ik begeleid je door alle video’s en samen groeten we onze mooie Aarde. 

 

See you
Ingeborg

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments