In balans blijven | IedereenYoga.com

back button

In balans blijven

In balans blijven, is niet altijd even gemakkelijk. Nochtans is het heel belangrijk, zowel fysiek, als mentaal. We verliezen ons in de drukte van het dagelijkse leven. Nu de feestdagen eraan komen, de gezelligste tijd van het jaar voor velen, is het soms moeilijk om in balans te blijven. 
Het is dan ook een hectische periode, maar wie in balans kan blijven, is zelfverzekerd. 

Maak tijd voor jezelf

Vergeet jezelf niet in deze drukke periode. Wie zichzelf vergeet, kan er ook niet zijn voor anderen. Neem elke dag even een moment voor jezelf om tot rust te komen. Doe iets wat jij echt graag doet. Neem gerust eens een kijkje op iedereenyoga.com en neem zo met yoga wat tijd voor jezelf. 

Leer jouw menselijke limieten kennen

Soms “nee” zeggen, is niet erg. Iedereen heeft zijn eigen limieten en om hulp vragen is geen schande. Probeer al je goede voornemens voor het nieuwe jaar realistisch te houden. Realistische voornemens gaan je ook helpen om op drukkere dagen in balans te blijven. 

Aarden 

Een goed geaard persoon heeft goed contact met de aarde en staat daardoor letterlijk stevig in zijn schoenen. Behalve het goede contact met de aarde, heeft een geaard persoon ook een goed contact met zijn eigen ervaringen en persoonlijkheid. Hierdoor is het makkelijker om in balans te blijven. 
In een vorige blog, lees je 7 tips om goed te aarden. 

Een goede basishouding

Positief in het leven staan, is, zoals we allemaal weten, een goede basishouding. 
Een fysiek goede basishouding is ook zeer belangrijk. Het is meer dan alleen mooi rechtop zitten, staan en lopen. Sterker nog, het is het vertrekpunt van elke beweging die je maakt. Meet jezelf een natuurlijke pose aan. Ik begeleid je naar een goede houding bij Een Stand Nemen

Meditatie

Meditatie kan je helpen om jezelf niet te verliezen. Het bevordert je concentratie, rust en gelukzaligheid. Je leert erdoor bewuster in het leven te staan. Bijgevolg leer je ook bewuster te genieten van deze feestdagen waarbij we omringd zijn door mensen die we graag zien. 
Op iedereenyoga.com vind je 2 meditatiepodcasts, om even volledig te kunnen ontspannen. 

Ga goed voorbereid, en in balans de feestdagen tegemoet. Zo worden ze eens zo gezellig en deugddoend! 

 

See you
Ingeborg

 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments