Bewust leven | IedereenYoga.com

back button

Bewust leven

Leven in het hier en in het nu. In mijn vorige blog kon je al lezen hoe leven in het nu meer positiefs kan brengen in je leven. 
Bewust leven is een manier van leven. Het is een levenswijze die je kan helpen om de dingen beter te relativeren. Het brengt rust en je kan stress beter de baas. 
 

Bewust zijn

We krijgen elke dag veel verschillende prikkels binnen. We mogen die allemaal verwerken. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Door bewust aanwezig te zijn bij wat IS, kan je leren om met die prikkels om te gaan. Belangrijk is wel om te weten dat je het echt moet leren. Je kan het zien als een echte training zoals in de fitness. Beetje bij beetje word je er sterker in.
 
Je echt bewust laten worden van je lichaam kan je door enkele oefeningen te doen. 
 
Doe je mee?
 

1. Bewustwording

Je gaat op de grond liggen op een comfortabele manier. Neem er eventueel een matje of een kussen bij. Je sluit je ogen en je ademt heel diep in en uit. 
 
Breng je aandacht naar je tenen en beweeg ze een beetje. Voel je hoe fijn het is om deze te kunnen bewegen? Ga nu verder met je aandacht naar je voeten. Word even bewust van je voeten. Hoe stroomt je bloed doorheen je voeten? Wat voel je in je voeten? Scan zo verder en ga je hele lichaam langs.  
 

2. Weg met stress

Heb je last van een spanning die je lichaam hindert? Dat zou een gevolg van stress kunnen zijn. Stress is een beetje de ziekte van de laatste jaren. We hebben het ook allemaal zo druk.
 
Stel dat je een spanning in je buik voelt. Dan kan het helpen om je buikspieren enkele seconden op te spannen. Nooit langer dan 15 seconden, want dan beschadig je de spieren. Na het opspannen van de spieren laat je alles los met een diepe zucht. Er mag gerust wat klank bijkomen! Visualiseer je bij het ontspannen en het zuchten dat je de stress uit je lichaam vrijlaat. Je houdt de stress vanbinnen niet vast.
 
Blijf nog even liggen en wanneer je er klaar voor bent, kan je recht staan.
 
Gisteren is geschiedenis. 
Morgen is de toekomst.
En vandaag?
Genieten maar. 
 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments