Een rustmoment | IedereenYoga.com

back button

Een rustmoment

Negatieve gedachtenspiralen. Wie heeft ze niet? 
We maken ons zorgen over de alledaagse dingen in het leven, kroppen soms net te veel emoties op of vinden niet altijd het juiste moment of de juiste woorden om over onze gevoelens te spreken. 
Het weer, vooral deze week, kan ons ook wat somber maken. De koude, het grijze, de regen. Je zou voor minder wat bedrukter rondlopen.
 

Yoga helpt je om de stilte binnenin jezelf te vinden. Ik wil je graag hierin begeleiden. 
Eén van de belangrijkste aandachtspunten is het bewustzijn. Met yoga focussen we ons op het hier en nu. Door beter om te gaan met bepaalde emoties, word je terug baas over je eigen leven. 
 

Rust

Een rustmoment
Gebruik de koude van deze periode om een rustig, warm moment met beide handen aan te grijpen. We zitten snel in een sleur en yogaoefeningen kunnen je hieruit helpen. Yoga is perfect om aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te werken.

  • Ga comfortabel zitten, op een stoel of in kleermakerszit. 
  • Leg je handen op je buik, adem in via je neus en voel je buik ronder worden. 
  • Adem uit via je mond en voel hoe je buik ontspant.

Deze oefening geeft je vast al een rustiger gevoel.

De focus die yoga legt op het hier en nu, zorgt ervoor dat je lasten van je afglijden. Het is een moment dat je voor jezelf neemt. Op iedereenyoga.com vind je verschillende yoga-video’s, waarin ik je stap voor stap begeleid om die rust te ontdekken. 
Heb je verder wat hulp nodig bij het ademen, kijk dan zeker eens naar Op Adem Komen. Met de oefeningen die ik daarin aanbied, help ik je om bewuster te ademen.
 

Naast yoga, kan je, om even helemaal tot rust te komen ook mediteren.
In mijn vorige blog schreef ik al dat meditatie de stress vermindert. Door simpelweg een moment voor jezelf te nemen en te focussen op het nu, krijg je een andere kijk op je dagelijks leven. 

Luister ook eens naar mijn podcasts
Samen versterken we je eigenwaarde en proberen we oude overtuigingen te herschrijven. 
 

Iedereen verdient een moment van rust en die rust in jezelf kunnen vinden, is een les voor het leven. 

 

See you
Ingeborg

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments