Energie Opbouwen | IedereenYoga.com

back button

Energie Opbouwen

 Om de dag door te komen, hebben we energie nodig. We verbuiken veel kostbare energie. Zoveel dat je soms aan het einde van de dag het gevoel hebt energieloos te zijn. 

Ik geef in deze blog graag enkele tips om tijdens de dag vol positieve energie in het leven te staan.

Ontbijten

Sla je ontbijt nooit over. Je dag rustig beginnen, terwijl je lekker en bewust kan ontbijten, is de beste start. Probeer hier echt even tijd voor te maken. Geniet bewust van je eerste maaltijd. Proef de smaak en de textuur. Deze rustige start kan je dag enkel beter maken.  

Beweeg elke dag

Lichaamsbeweging is op verschillende vlakken heel gezond voor ons. Vele experten zijn het erover eens, je moet blijven bewegen. Als je veel moet telefoneren, probeer dat dan rechtstaand te doen. Ga even tijdens de pauze een frisse neus halen en maak een kleine wandeling. Gezondheidsnet.nl zegt ook dat yoga een perfecte vorm van beweging is. Neem daarvoor een kijkje bij  In Beweging Zijn. Laten we samen heerlijk blijven bewegen.  

Water drinken

Hydratatie is zo belangrijk voor ons. We bestaan voor een groot deel uit water, en door de dag verliezen we redelijk wat lichaamsvocht. Probeer toch elke dag 8 glazen water te drinken. 

Goede zithouding

We zitten allemaal heel vaak en heel lang en hebben eigenlijk een verkeerde zithouding. 
Een goede zithouding geeft de mogelijkheid om je innerlijke energie te laten stromen. Graag begeleid ik je om jouw zithouding te optimaliseren. Kijk even naar Een Stand Nemen. 
Samen gaan we bewuster neerzitten. 

Ont-zorg je geest

Onze samenleving is een heel snelle en heel drukke samenleving geworden. We krijgen zoveel mails op een dag, moeten nog zoveel doen op het werk en mogen daarbovenop het huishouden ook niet vergeten! Ont-zorg je geest. Gebruik je hersenen om over dingen na te denken en niet teveel aan dingen te denken. Delegeer een aantal taken, vul je agenda optimaal in, maak post-its om bepaalde zaken niet te vergeten. Zo moet je niet blijven piekeren over wat je nog moet doen, maar kan je een goed overzicht blijven bewaren. 

Wie volledig wil ontspannen, kan altijd even mediteren. 20 minuten is voldoende en kan je geest even helemaal leegmaken. Op iedereenyoga.com vind je 2 meditatiepodcasts die je op weg helpen. 

Denk positief, visualiseer negatief

Positieve gedachten zorgen voor een positief gevoel. Optimistisch zijn, stimuleert je mentale energie. Natuurlijk is dit niet altijd even makkelijk. Probeer jezelf de mooie gewoonte aan te leren om bij elke situatie op het positieve te focussen. 

Het is nooit slecht om je ook af en toe af te vragen: “Wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren?” Hierdoor leren we beter relativeren en kunnen we positiever in het leven staan. 

Zoek de zon op 

De zon op je gezicht voelen, soms heb je niet meer nodig om te genieten. De zon voorziet ons ook van de nodige vitaminen om energie te krijgen. Ga actief op zoek naar de zon. Ze schijnt immers ook tijdens de winter! 

 

See you
Ingeborg

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments