Helemaal zen | IedereenYoga.com

back button

Helemaal zen

Yoga heeft talloze voordelen, dat voelen we allemaal. Vandaag gaan we even dieper in op het verminderen van stress. We hebben allemaal zo’n druk leven en hierdoor kunnen onze gedachten alle kanten opgaan. We kunnen onszelf verliezen in het dagelijkse leven. Met yoga kan je even terug bij jezelf komen. 

Stress is de ziekte van deze eeuw, die verschrikkelijke gevolgen kan hebben voor mensen die er niets aan doen. Wanneer we stress ervaren, denkt ons lichaam dat het aangevallen wordt. Hierdoor komen er vele stoffen vrij, zoals bijvoorbeeld adrenaline. Daarmee hebben wij altijd kunnen overleven, maar teveel stress kan erge gevolgen hebben. Stress Management Society legt uit wat de fysieke gevolgen kunnen zijn van langdurige stress. Zo kan o.a. onze bloeddruk naar omhoog gaan en kunnen we in een constante toestand van angst belanden. 

Yoga

Op een rijtje
Ik plaats even op een rijtje voor jou waar jij op kan focussen zodat yoga je extra rustig maakt. 

 1. Ademhaling
  Bij yoga besteden we veel aandacht aan onze ademhaling. In het dagelijkse leven ademen veel mensen ‘te hoog’. Ze gaan dan ademen vanuit de borstkas. Hierdoor gaat er eigenlijk te weinig zuurstof naar de hersenen. 
  Bij yoga ademen we vanuit de buik en zijn we ons heel bewust van onze ademhaling. Dat rustig en dieper ademen zorgt voor een enorme ontspanning. Onze hersenen krijgen voldoende zuurstof en zo kunnen we rustig blijven op stressvolle momenten. Wanneer je zit, leg je je handen op je buik en laat je ze - op het ritme van je buikademhaling - op en neer bewegen. Adem in door je neus en uit door je mond. 
  Wil je wat meer begeleiding bij het ademen, surf dan even naar iedereenyoga.com.
  In het thema Op Adem Komen help ik je om bewuster te ademen.
   
 2. Je lichaam leren kennen
  Vaak willen we vooruit in het leven. We negeren de rugpijn, de vermoeidheid op het einde van de week of de hoofdpijn die nooit volledig verdwijnt. Bij yoga, neem je een moment volledig voor jezelf en je lichaam. Zo ga je beter leren luisteren naar je lichaam en naar wat het jou komt vertellen. 
   
 3. Ontprikkelen
  Wat kan de stilte rustgevend zijn. De stiltemomenten tijdens de yogalessen, geven je de kans om het ook even stil te maken in je hoofd. Zo kan je mentaal volledig ontspannen en afstand nemen van het internet, de dagelijkse taken en je job. Een uur zonder al deze prikkels, het zal snel een mooie gewoonte worden waar je uiteindelijk niet meer zonder kan.
   
 4. Het hier en nu 
  Bij yoga focussen we ons op het hier en nu. In mijn vorige blog, 7 tips om te aarden, sprak ik al over het belang te leven in het hier en nu. Om beter met stress te kunnen omgaan, is dat zeker van toepassing. Het houdt ons rustig en gefocust. Uiteindelijk is leven in hier en nu het belangrijkste. Op de toekomst hebben we weinig invloed en het verleden heeft zijn rol al gespeeld. 
   

Wie zich volledig kan overgeven aan yoga, kan een ultieme vorm van ontspanning ontdekken. Neem even een kijkje op iedereenyoga.com. In het thema, De Overgave, help ik je op weg naar een intense overgave aan yoga en ontspanning. 

 
See you
Ingeborg

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments