Herfstvakantie, een week of verlengd weekend om samen te genieten met de kinderen. | IedereenYoga.com

back button

Herfstvakantie, een week of verlengd weekend om samen te genieten met de kinderen.

Lekker warm onder een dekentje, het haardvuur aan. Niets leukers dan samen met het gezin te genieten van de koude herfstdagen. Een perfect moment voor echte qualitytime. Maar van samen bewegen krijg je het ook lekker warm én kan je ook de band met je kind versterken. 

Creativiteit en ontspanning

Onze kinderen kunnen het heel druk hebben in deze snelle maatschappij. Zo kunnen ze van jongs af aan al stress krijgen. Het is ook niet evident, opgroeien in onze samenleving die overloopt van informatie, hectiek en de druk die social media met zich kan meebrengen. 

Kinderyoga biedt tal van voordelen. Al spelend leren kinderen de yogahoudingen en leren ze bewuster te ademen. Door yoga leren de kinderen tot rust te komen, wat een belangrijke les voor het leven is. De spelelementen tijdens de lessen prikkelt de creativiteit en verhoogt het concentratievermogen van de jongste telgen uit het gezin. 
Natuurlijk zijn er ook fysieke voordelen. Het lichaam blijft soepel, de motoriek verbeterd en de spieren versterken door yoga. Alleen maar fijne dingen dus!
 

Er zijn ook een aantal Amerikaanse onderzoeken over effecten van kinderyoga. Gezondheidsnet.nl zegt dat de uitkomsten van de onderzoeken enorm positief zijn. Zo hebben kinderen die yoga doen, minder gedragsproblemen en hogere cijfers. Syndromen als ADHD en ADD zouden verminderen. 

 

Kinderen Yoga

 

Samen genieten en leren

Maak het lekker warm thuis en rol de yogamatjes uit. Samen met de kinderen kan je genieten van een yogasessie. Zo beweeg je samen en versterk je de ouder-kinderband, een leuk moment om samen tot rust te komen. 

In mijn vorige blog sprak ik over de herfstdip die wel eens kan opkomen tijdens deze dagen. Het belang van bewegen waar ik over sprak, is zeker ook van toepassing op kinderen. Graag nodig ik je nog eens uit om deze te lezen en volop gebruik te maken van de tips om deze herfst samen door te komen. 

Samen met je kinderen kan je de basis van yoga nog eens fijn oefenen en er een leuk speels moment van maken. Er is geen minimum of maximum leeftijdsgrens voor je kinderen, yoga is er voor iedereen op elke leeftijd. 

Neem zeker eens een kijkje op iedereenyoga.com bij Een Stand Nemen of In Beweging Zijn. Dan maken we er samen een fijne herfstvakantie vol yoga van. 

 

See you
Ingeborg

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments