Hoe je eigenwaarde en zelfvertrouwen laten toenemen? | IedereenYoga.com

back button

Hoe je eigenwaarde en zelfvertrouwen laten toenemen?

Vanaf vandaag kan je een begeleide meditatie ontdekken via onze podcasts!

Hoe beginnen aan meditatie? Luister even naar mijn eerste podcast. Ik leg je uit hoe te beginnen en samen gaan we werken aan zelfvertrouwen en bewustzijn. We gaan samen bewust worden van het hier en nu. Ik help je door de hele meditatie. 

Hoe ga je van start met deze meditaties?

 1. Het is belangrijk dat je niet gestoord wordt.
 2. Zorg voor comfort en tijd.
  Ga dus zeker niet zitten als je jezelf die twintig minuten niet kan gunnen.
 3. Sluit je ogen.
  Luisteren met je ogen gesloten zorgt ervoor dat je op een mentale manier zal luisteren. Dit is echt heel belangrijk! Je zal merken dat ik iets trager spreek dan anders. Dat is de bedoeling. Wanneer je je ogen sluit, bevordert dat de creatieve en intuïtieve gedachten. 
 4. De juiste houding.
  Ga zitten op een gemakkelijke stoel met rugleuning.
  Het is belangrijk dat je voetzolen plat op de grond staan.
  Ga zo zitten dat je je lichaam kunt vergeten.
  Als je op het fysieke niveau gespannen bent, blijven alle andere lagen afgesloten.
  Een optimale zithouding? Ik begeleid je graag via deze video.

Het is waardevol enkele zachte stretchbewegingen te doen voor je gaat zitten. Je ontdekt ze allemaal bij iedereenyoga.com.

Foto Podcast

We beseffen steeds meer dat fysieke gezondheid niet de enige vorm van gezondheid is. Mentaal welzijn is minstens even belangrijk. We maken allemaal veel mee in dit leven, meditatie kan ons helpen hiermee om te gaan. Concentratie, rust en gelukzaligheid. Het zijn allemaal geschenken die je ontvangt als je regelmatig mediteert.

Klaar om de tweede podcast te beluisteren?

De tweede meditatie helpt je op weg naar een leven vervuld met eigenwaarde. We zoeken vaak waardering buiten onszelf, dit is soms tevergeefs. Wist je dat mensen met zelfvertrouwen en eigenwaarde, krachtige mensen zijn die anderen kunnen waarderen? Dat is het uiteindelijke doel van deze oefening. Je gaat jezelf waarderen en gaat van daaruit anderen inspireren tot meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zoek even bij jezelf waarom het zo belangrijk is dat andere mensen je bevestiging en waardering geven? Waar ben je eigenlijk naar op zoek? 
We zijn vaak kritisch voor onszelf. Deze innerlijke, kritische stem is een specialist in jezelf vergelijken met anderen en je naar beneden halen. Deze is ontstaan om je kwetsbaarheid te beschermen en je te helpen om je aan te passen aan de wereld om je heen. Gelukkig zijn er ook nog andere aspecten in jou. Deze zal je leren kennen in de meditatie. Het is jouw geboorterecht je vol vertrouwen te voelen en dat uit te stralen.
 

Graag geef ik je nog extra tips om te mediteren. 

 1. Maak er een mooie gewoonte van. 
  Dit hoeft niet dagelijks te zijn. Probeer een moment in de week of in het weekend even stil te staan bij wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Doe dit op een plaats waar je rust vindt. 
 2. Neem de tijd. 
  Om goed te kunnen mediteren, is het gewoon belangrijk dat je even de tijd neemt. Het is niet altijd even makkelijk. Zorg dat je minimum 20 minuten geen afleidingen hebt. Zo kan je echt tot rust komen.
 3. Let op je ademhaling.
  Ademhaling is zeer belangrijk tijdens het mediteren. Ik help je graag met een goede ademhaling te vinden. Kijk eventjes mee naar Op Adem Komen
 4. Hoe, maakt niet uit.
  Er is geen perfecte meditatiepose. Je moet zelf aanvoelen waar jij je het beste bij voelt. Zit je graag op de grond, of liever op een stoel. Lig je graag even neer om helemaal tot rust te komen? Moeiteloosheid is belangrijk en waardevol.  
 5. Laat je gedachten soms toe.
  Soms zal je merken dat het niet zo gemakkelijk gaat. Geen probleem. Laat je gevoelens en gedachten even zijn gang gaan, en probeer je daarna weer te concentreren. Wie vecht tegen wat er is zal het moeilijker hebben om terug rust te vinden. 

 

Veel meditatieplezier. 

See you
Ingeborg

 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments