Najaarblues of een herfstdip? Graag help ik je erdoor. | IedereenYoga.com

back button

Najaarblues of een herfstdip? Graag help ik je erdoor.

Herken je het gevoel van futloosheid tijdens het najaar? Dit overkomt jammer genoeg veel mensen. De dagen worden korter, de zon schijnt minder fel en het is een pak kouder buiten. Je zou voor minder een dipje krijgen. 

Zoek het licht op
Zonlicht maakt ons echt gelukkig. De zon helpt namelijk met het aanmaken van een hormoon dat ons wakker en stressbestendig houdt. Maak tijdens het weekend eens een heerlijk lange wandeling door een bos bij jou in de buurt. Zo kan je weer opgeladen aan de week beginnen. Voel je tijdens de week je dipje even opsteken en is het mooi weer buiten? Neem een kwartiertje van je middagpauze om buiten even de benen de strekken. 
Zo’n lange wandeling is ook een perfecte opwarmer alvorens je aan yoga begint. 

Lachen
Lachen, gieren, brullen. We lachen allemaal graag. De Facial Feedback Hypothesis leert ons dat gezichtsuitdrukkingen onze emotionele toestand kunnen beïnvloeden. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag men een gemaakte glimlach rond te lopen, maar glimlach eens extra naar een onbekende op straat. Of naar de chauffeur langs je aan het rood licht. Zo worden we allemaal automatisch vrolijker op straat! Dat is ook mooi meegenomen. 

Blijven bewegen
Vele experten zijn het erover eens, je moet blijven bewegen. Zo zegt gezondheidsnet.nl ook dat yoga een perfecte vorm van beweging is. Lukt het je niet om extra tijd te vinden voor die herfstwandeling? Je kan binnen ook bewegen, graag begeleid ik je hier even verder in.  

Vrouw Yoga Bos

Laten we al beginnen met te focussen op je ademhaling. Alles begint met ademen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar we doen het vaak gehaast, vanuit onze borst. Op de volgende manier word je er heerlijk rustig van:

•    Ga comfortabel zitten, op een stoel of in kleermakerszit op een yogamat. 
•    Leg je handen op je buik.
•    Adem in via je neus en voel je buik ronder worden.
•    Adem uit via je mond en voel hoe je buik ontspant. 
•    Je kan er ook een doel bij denken, bijvoorbeeld: ik adem rust in en adem al het andere uit. 
•    Doe dit een vijftal minuten. 

Vind je ‘t moeilijk om rustig te blijven? Schieten je gedachten alle kanten op? Ik help je een handje. Bekijk mijn gratis demo op deze site en ik begeleid je doorheen de lastigste momenten.

Laat je niet vangen
Een extra koffie, wat frisdrank of een energiedrankje voor een extra boost? Hier moet je goed mee oppassen! Dit zijn drankjes die adrenaline geven, en dus geen echte energieboost. Je lichaam werkt eigenlijk dubbel zo hard op een korte periode door de adrenaline. Dit kan zorgen voor een extra energiedipje achteraf en dat willen we zeker vermijden.  

Een goede nachtrust
Een goede nachtrust is altijd heel belangrijk, ook tijdens de herfst. Zorg voor een echt verduisterde kamer, zo weet je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Yoga heeft volgens studies een positief effect op slapeloosheid. In mijn vorige blog, vind je extra yoga tips om slapeloosheid tegen te gaan. 

Neem zeker eens een kijkje op iedereenyoga.com bij Energie Opbouwen en In Beweging Zijn. Ik begeleid je door alle filmpjes en samen kunnen we deze herfst aan.
 

 

See you
Ingeborg

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments