Positiviteit | IedereenYoga.com

back button

Positiviteit

Positieve gedachten creëren positieve gevoelens.
Positieve gevoelens creëren positieve situaties.
Met een positieve levenswijze, bereik je ongekende hoogtes.
Als je tegen jezelf zegt dat je het niet kan, of je voelt dat de hele wereld tegen je is, trek je negativiteit aan. 
En dat wil je natuurlijk niet!
 
Vandaag geef ik je 3 tips die je helpen om positiever in het leven te staan.
Lees je mee?

1. Jij bent ook belangrijk!

Vaak zouden we graag iemand anders zijn, omdat we vinden dat dat andere leven er perfect uitziet. Jouw leven is ook perfect! Jouw leven is minstens even perfect als dat van je buurvrouw, buurman, collega of vriend.
 
Wees lief voor jezelf!
We focussen ons vaak op het negatieve. Als we nu eens in de plaats van ‘Ik kan dit niet’ of ‘Ik ben dat niet’ zeggen dat we het wel kunnen en dat we het wel zijn. Iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen talenten. 
 
Het kan helpen om de positieve en negatieve dingen in het leven eens op te schrijven in twee verschillende kolommen. Zorg ervoor dat je evenveel woorden aan beide kanten hebt staan. Dat kunnen karaktereigenschappen zijn, uiterlijke kenmerken, spirituele belevingen, gedachtegangen, bezittingen...
 
Het positieve lijstje ga je koesteren en toepassen in het dagelijkse leven. Heb je geschreven dat je empathisch kan luisteren? Ga dan bijvoorbeeld op je werk eens praten met en luisteren naar een collega die zich die dag niet zo goed voelt. 
 
En ja, de negatieve punten van je lijstje zijn er ook. Je hoeft ze echt niet te negeren. Schreef je in het negatieve lijstje ‘jaloers’? Aanvaard dan dat je jaloers kan zijn op een vriend of collega en probeer dat negatieve om te buigen in iets positiefs. 

2. Leef in het Hier en Nu!

Leven in het Hier en Nu betekent dat je aandacht volledig gevestigd is in dit moment. Je maakt je geen zorgen over de toekomst of het verleden.
 
Probeer te genieten van het moment waarin je je nu bevindt. 
Dit moment is tenslotte het enige waar je echt zeker van bent.
Lig je in de zetel? Probeer dan even te voelen hoe goed die zetel ligt. 
Zit je aan je bureau op je werk? Geniet tussendoor ten volle van je lekkere kopje koffie of thee. 
 
Het Hier en Nu is alles wat telt. Heb je je gisteren enorm belachelijk gemaakt op je werk? Dat is vandaag niet meer van belang. Je komt vandaag gewoon terug werken alsof er niets is gebeurd. Zet een grote diva-zonnebril op en kom binnen alsof je op de rode loper loopt. 

3. Lachen is echt gezond!

Ook al eens gemerkt hoe goed je je voelt na een intense lachbui? Je verbeeldt je niets! Lachen zorgt er écht voor dat je je beter in je vel voelt. En dat niet alleen. Een goede lachsessie is ook een enorme boost voor je weerstand. 
Trek eens bij moeilijke momenten je mondhoeken naar boven. Die kleine lach doet meer dan je denkt! Probeer het eens... En? Begint het al te werken?
 
Ook tijdens mijn yogasessies op iedereenyoga.com hoort een lach er zeker bij.
Je ademt een positieve gedachte in en ademt ze uit met een grote glimlach op je gezicht.
Wedden dat je na enkele keren spontaan in lachen uitbarst? Het kost geen geld of extra moeite en je wordt er super vrolijk van!
 
Je omringen met positieve mensen kan ook helpen. Meestal zijn oudere mensen daar experts in. Zij zijn het die de gebeurtenissen het beste kunnen relativeren. Ga eens bij hen langs voor een babbeltje over het leven, of doe iets leuks samen...
 
Gewoon samen genieten... Jong en oud.
Er is niets mooiers!
 
 
See you
Ingeborg
 

Comments

There are no comments yet.

Log in or register to post comments